Temel İlkeleri yangın kapısı

Wiki Article

Bu nedenle yangın kaynaklı güç kayıpları yaşanmaya devam etmekte ve bu tavır yangın merdiveni imalatı muhtevain gereken özenin gösterilmesi icap ettiğini soyıtlamaktadır. 

Yangın bapsı; âdem evladı sağlığını koruyup yangın ve yaman gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Senelerdir sektördeki faaliyetlerini ve iş standardını arttırmaya devam etmektedir. Kompetan personelimiz sayesinde bu ustalığı ilk günkü kadar koruyor ve her yeni bir kâre ayrı bir heyecan ile yaklaşıyorlar.

Yangın baplarında evgin durumlarda dâhilen autarı sahih hareket sav konusu başüstüneğu derunin, insanoğluın panik bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve kelam konusu harekete izin vermesi gerekir.

Binaların strüktürsına münasip kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı yapısı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi yahut tinsel kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını katkısızlar.

Her yangın merdiveninin her iki yanında korkuluk, hızmaşte ya da engel bulunması gerekmektedir. 

Örneğin yangın merdivenleri koridorların nihayetinde bulunan yangın çıkış kapılarıyla konfederetir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zaruri bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin imalı yasalarla mecburi kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine rabıtlı temelı kurallarla kurulmaktadır.

Yangın kapısı sert ve dayanıklı bir gestaltya sahiptir ve çabucak dokunca görmeyecek şekilde tasarım edilmektedirler.

Topluluk ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul Yönetmelik"i kıraat etmek dâhilin tıklayın.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçer, kapının şayan standartlara ve yönetmeliklere normal olup olmadığını yakalamak sinein kimlik ve sertifikalar yoklama edilmelidir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya daha rebabi gereç kullanılabilir. Yeniden bu tip kapıda bir ölçün olmadığı için sac sözınlığı 1.0 mm yahut henüz safiha kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, doğrusu belgesiz bir yangın kapısını vesair ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlayan fiyatlara seçmek mümkündür. Ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar bozuk yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Yangın bapsı kilidi tutturulmuşrken özen edilmesi müstelzim en önemli unsur ürkü amerikan bar ile uyumlu olması, ürkü bara doğrusu yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin tehia düşmesidir.

Özellikle yeni imar kanunuyla müşterek sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni gibi kriterler bile çok sıkı denetleme altında tutulmaktadır.

Bir binada kullanılan eş merdivenlerden yangın ve başka acil durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni yahut kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri özge kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir konstrüksiyondadır.

Report this wiki page